Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

NAŠI STŘELCI NA TŘETÍM KOLE LIBERECKÉ LIGY
Liberec – 27. 1. 2013

3. kolo naší Liberecké vzduchovkové ligy překonalo rekord v účasti – celkem v neděli střílelo na ZŠ Vrchlického přes 140 střelců. Přesně 142 střelců – 47 ležačkářů, 32 pistolářů a 63 vzduchovek stoje! Mezi nimi se neztratili ani naši. Opět jsme byli svědky pěkných výkonů našich střelců, navíc střílelo několik našich začátečníků leže svoje první závody a také naši začínající pistoláři si vyzkoušeli své první závody ve vzduchové pistoli.
Leže nikdo nezklamal, všichni nastříleli to, na co mají, i když někteří možná chtěli víc. Ale je potřeba si nechat ještě něco na zítřek… Zvláštní pochvalu zaslouží Andrea, která si opět zvedla osobák (279 bodů) přesto, že střílela úplně sama. Stejně tak jde nahoru závod od závodu i Filip, což je dobře. Solidními výsledky ze začátečníků střeleckého kroužku na škole překvapili zejména Zdeněk a Štěpán – výkony kolem 270 bodů už jsou konkurenceschopné. Ale ani ostatní rozhodně nezklamali a věřím, že pokud se budou účastnit i dalších soutěží, dostanou se brzy na slušnou úroveň.
V disciplíně stoje se blýskl nádherným osobním rekordem Filip – 382 bodů už má svoji kvalitu! Lucka opět nepřekročila svůj stín a poněkolikáté nastřílela 379 bodů – ale to vůbec není špatné. Na svém maximu byl i Tomáš Chaloupecký, své si nastřílel Radek, pro kterého to byl mimořádně náročný den – střílel leže, stoje a ještě pistoli. Kačka porazila těsně svoje reprezentační juniorské kolegyně, což se také počítá a je dobře, že se opět vrací stálá forma na 390 a víc!
Pro ty, kteří před nedávnem zahájili trénink v pistoli, byly tyto závody první ostrou zkouškou – rozhodně nezklamali. Nejlepší z mladých byl Tomáš, ale i Radek, Filip a Kačka Kimáková nastříleli slušně. Druhá Kačka nastřílela méně, než předváděla v tréninku, ale střílela po nemoci (či spíše v nemoci). Navíc už konečně bude moci zahájit střelbu se svojí silnější rukou – pan Putna sehnal levou pažbu. Na cestě jsou i další nové pistole, takže i trénink bude moci být intenzivnější – nebudeme se muset tolik střídat na zbraních. Musíme pochválit dobrou tréninkovou morálku našich pistolářů, která je předpokladem růstu jejich výkonnosti. A poděkovat musíme i panu Putnovi, který se snaží zajistit nám co nejlepší podmínky pro přípravu.
Čekají nás Poděbrady a hned potom poslední kolo naší ligy. Uvidíme, zda stoupající tendenci výkonnosti naši střelci potvrdí – Mistrovství ČR se blíží!

Výsledky

Výsledky po třech kolech

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014